Привіт! Мене звати Ігор! Я вчуся в 8 класі! Веду блог і займаюсь спортом!


RSS

Плацентарні Ссавці. Родина Ведмежі. Клас Хижі. Біологія 8 Клас.

До цієї родини належать одні з найбільших за розмірами ссавці, які мають дуже короткий хвіст ;) Рухаючись вони не спираються на пальці як інші родини Плацентарних Ссавців, а на всю довжину стопи.

Представниками є: Бурий ведмідь, Гризлі, Білий ведмідь, Очковий ведмідь, Барибал.


Розглянемо такого представника як Бурий медвідь. Його маса сягає 750 кілограмів! А довжина тіла 2,5 метра. Цей гігант любить "глуш", живиться переважно рослиною їжею але всеж якщо є можливість поживитися мясом то він нападає і на тварин, таких як лось, олень, кабан тощо. Здатен тривалий час переслідувати здобич. Живе переважно у гірській місцевості або ж у берлогах(печерах) Впадає у сплячку, під час відлиги може прокинутися від нестачі їжу і шукати поживи, такі медведі дуже небезпечні. В Україні трапляється тільки у Карпатах.

Найбільший з медведів Білий медвідь мешкає в Антарктиці, він дуже добре плаває і пірнає, живиться в більшості рибою та ластоногими. Його маса сягає однієї тонни а довжина тіла до 3-метрів! Він найбільший з Родини медвежі. Також він проявляє велику турботу за потомством що є рідкісним серед тварин :)

0 коментарі:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика