Привіт! Мене звати Ігор! Я вчуся в 8 класі! Веду блог і займаюсь спортом!


RSS

Плацентарні савці.Зайцеподібні.

Зайцеподібні це не дуже чисельна група тварин, всього 60 видів(в Україніі всього 3), від Гризунів відрізняються тим що на верхній щелепі в них вже не 2 як у Гризунів, а 4 різці, шлунок у них ділиться на 2 віділи, перший віділ наповнений бактеріями які забезпечують бродіння під час якого перетравлюється кліткована на яку багата зелена їжа цих тварин :)
У другому віділі вже мешкають травні соки які вже перетравлюють їжу остатоно.

Зайці мають видовжені кінцівки та вушні раковини, це є їх пристосуваннями для життя. Живуть вони парами, не риють нір а відпочивають прямо на землі :) Розмножуються влітку 3-4 рази, за раз народжується до 6 зайченят вкритих шерстю, зрячих і здатних пересуватися, особливо активні вони вночі або ж під вечір.

Для людини вони ціні тим що використовуються у промисловості, особливо у мясній, їхнє мясо є дійтичним і легко перетравлюється, його радять споживати дітям у яких є проблеми з травленням і старшим людям для полегшеного травлення.

Зайців періодично відстрілюють, через те що вони дуже швидко "множаться". Є сезони полювання під час який на них можна полювати :)

Їхню шерсть використовують у виготовлені одягу.

Але є від них і шкода, а саме те що коли їх стає дуже багато(вони ж дуже швидко множаться) то вони знищують посіви в пасовища і цим самим завдають великих збитків.

Цікавим фактом є те що в Австралії небуло зайців, їх туди завезли в кількості близько 10, і зараз вони так винищили пасовиська що їхня популяція збільшилася у мільони разів!

0 коментарі:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика