Привіт! Мене звати Ігор! Я вчуся в 8 класі! Веду блог і займаюсь спортом!


RSS

Тони Бюзен- наше знайомство :)

Всім привіт! Сьогодні я знайшов збірку книг по розвитку "мозку", в них описуються способи розвитку памяті, покращення логіки, і мислення. Одним з авторів є Тони Бюзен , я ще десь 2 роки тому дізнавсі про його книжки але згодом загубив  його матеріали а автора згадати неміг ;)




Я вже розпочав читати одну з його книг :) А саме: "Как безошибочно запомнить до 10 тысяч наименований" І я просто впевнений що коли її прочитаю то розширу свій кругозір як мінімум в 2 рази :) В області запамятовування звичайно. І я просто впевнений що цю книгу потрібно прочитати кожному! Адже це дуже корисна інформація! Ви ж ніколи не думали що наш мозок запамятавує "асоціації" і чим їх більше тим краще! Адже мозку буде простоше згадати саме те що потрібно. Скажемо вам кажуть яблуко, ви зразу уявляєте червоне (абож зелене) кругле, приємне на дотик яблуко яке просто тане в роті і дає насолоду від свого смаку :) А якщо вам скажуть холодильник: ви уявляєте великий білий з 2 ( абож з більшою кількістю) дверцями, знизу все зоморожене, а з верхньої частини ви можете взяти скажемо банан або ж суп, а якщо б вам сказали Андромеда :) Ви звичайно десь чули це слово але не можете згадати що це адже у вас немає асоціацій на це слово :)
Андрромеда це галактика яка недалеко від Чуматського шляху :)



Я дуже активно вивчаю матеріали цього писателя, він сам зацікавився розвиткам памяті ще коли був студентом, а столося це так : коли він був студентом і у нього була сама перша пара (в коледжі) і да них мав прийти найкращий випускник цього ж коледже що зараз є викладачем :) І він завжди запізнюється ( щоб ще більше заінтригувати) і він заходить в зал і зразу ж починає називати одного за іншим список студентів: Василів-є, Іванович-є, Дмитрович Степан-в залі тиша і він починає називати дату народження , маму тата , місце проживання і тд івсе це без помилки і швидко :) Так він перевіряв всіх до кінця і  в кінці було зрозуміло що він вже ніби знає про кожного все :) Хоча раніше їх ніколи не бачив чи чув :) І після пари один студент вибіг з залу і побіг за викладачем, і почав його розпитувати : як ? ви все так добре памятаєте? і швидко запамятовуєте?

Пів року бігав студент за викладачем. Згодом сам почав шукати матеріали, книги і все що звязане з мозком і памятю і пошуки продовжувалися 25 років! І цим студентом був Тони Бюзен.

Згодом я ще писатиму про його книги :)
Ще хочу добавити: статї пишу трохи рідше через те що багато читаю і трохи виснажуюсь. Всім Удачі!




1 коментарі:

Юрий сказав...

Классний автор. Він придумав поняття інтелект карт. Власне по його технології я сам стараюсь працювати в програмі XMind

Дописати коментар

Яндекс.Метрика