Привіт! Мене звати Ігор! Я вчуся в 8 класі! Веду блог і займаюсь спортом!


RSS

Парнокопитні.


Особливістю парнокапитних є парна кількість розвинених пальців на всіх кінцівках, а саме 2 або ж 4. Відомо 150 видів Парнокопитних яких ще поділяють за особливостями будови травної системи на жуйних і нежуйних. На мою думку доволі цікава інформація ;)


До Жуйних Парнокопитних відносяться такі тварини як: Лось, Благородний олень, Козуля, Джейрани, Сагайдак, Зубр, Бик та інші.

Характуризуються вони  стрункими кіцівками і особливою будовою шлунка, живляться рослиною їжею яку жують і зрізують за допомогою різців. У роті їжа пережовується і змочується слиною що містить травні соки, після ротової порожнини вона попадає в шлунок який складається з 4 віділів, а саме: Рубець, Сітка, Книжка і Сичуга.

У рубці їжа під дією слини перетравлюється, потім переходить до сітки яка відригує їжу до ротової порожнини де ще раз пережовується і зволожується слиною, після цього ця "жуйка" рухається в Книжку, а хз Книжки в Сичуг де ще раз перетравлюється під дією шлункового соку.

Замічено те що така будова травної системи є дуже ефективною і збільшує процент засвєних речовин!

Їхня роль у житті людини доволі велика, адже їхні шкури використовують у виготовлені одягу, на них полюють, адже їхнє мясо дуже смачне і корисне, також вони мають велике господарську значення , адже колись  вони допомагали обробляти землю! А зараз їх вирощують для того щоб поласувати їхнє мясо.

До червоної книги занесена така тварина як Зубр, це зумолено тим що на них сильно полювали і їхня популяція сутєво зменшилася, зараз їх пильно охороняють, і на волі їх не так багато як у заповідниках, адже браконєрів зараз багато.

0 коментарі:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика