Привіт! Мене звати Ігор! Я вчуся в 8 класі! Веду блог і займаюсь спортом!


RSS

Непарнокопитні.

Особливістю непарнокопитних є те що у них непарна кількість розвинених пальців, один або ж три.
Усі інші недорозвинені або ж відсутні.Також їхньою особливістю є однокамерний (а не 4-х камерний як у парнокопитних) шлунок, їжу у ньому перетравлюють травні соки яким допомагають симбіотичні бактерії.

Сьогодні відомо всього 16 видів Непарнокопитних, кінцівки у них мають лише 1 розвинений палець. Тіло у них вкрите густим, коротким волосям, а на шиї і на хвості воно довге.



Одним з давніх диких коней і предком теперішніх є кінь Пржевальського і він зберігся до теперішніх часів. Цей невеликий за розмірами кінь важить до 300 кг, і його висота 1.4 метра.
Раніше він був поширений в централній Азії, зараз мешкає на заповідних територіях.

Предками свійських ослів були дикі осли, які трапляються і зараз на території Північно-Східної Африки. Їх занесено до міжнародної червоної книги, цікаво теж те що людина свійським зробила швидше осла ніж коня.

Носороги- це не дуже чисельна група тварин, з трипалими кінцівками а доволі товстою і голою шкірою, на лобі у них розташовані 1 або 2 роги, розповсюджені в Африці та Азії.

Колись люди активно вирощували їх заради їх рогів, які на їхню думку мали цілющі властивості, зараз всі 5 видів занесені до червоної книги, найбільшим з них є  Білий носоріг, його тіло може мати довжину 4 метри і масу до 5 тонн!

0 коментарі:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика