Привіт! Мене звати Ігор! Я вчуся в 8 класі! Веду блог і займаюсь спортом!


RSS

Тепловий двигун.

На уроці фізики нам почали розказувати про теплові двигуни, зразу зрозуміти яке вони мають значеня мало хто зміг, але всеж зараз я зрозумів що без них неможливе (практично неможливе) наше життя, тому що: автомобілі, поїзди, літаки і багато іншого створили при використані саме теплового двигуна.

Хах знайшов малюнок, і мусів сам домальовувати цифри ;)
1-перший клапан;
2-Поршень;
3-Другий клапан;
4-Свічка запалювання;
5-Запалення суміші;
6-Відкриття другого клапану.



Щож на малюнку зображено 4 такти роботи теплового двигуна. 1 такт розпочинається з того що відкривається клапан 1  і лиється паливо, цей такт називається "впуск", через те що впускається паливо, 2 такт розпочинається тим що закривається 1 клапан і поршень рухається вгору збільшуючи тиск, 3 такт називається робочим ходом, а так він називається тому що під час нього свічка пускає іскру і пальне запалюється, температура досягає 1600-1800 градусів цельсія, а тиск 100 атмосфер! Гази які утворюються згоряням палива тиснуть на поршень  і виконують механічну роботу штовхаючи його вниз. 5 Такт закінчує крувообіг і називається тактом випуску, через те що відкривається 2 клапан і випускає гази від палива.



А тепер уявіть світ без теплового двигуна! Уявіть що немає машин, літаків, поїздів. Уявляєте? А я ні ;)
Але всеж не тільки користь приносять теплові двигуни. Через гази які вони випускають на Землі утвоюється парниковий ефект, який спричиняє танення льоду, цим самим підвищується рівень води в світовому океані, а через піднятя рівня води в океані затоплюються населені райони.

Також через велику концентрацію в хмарах цих газів то випадають кислотні дощі, які є дуже шкідлвими для людей, адже уявіть собі що ви йдете по вулиці а на вас 1 % кислоту лиють ;)

0 коментарі:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика